Sunday, November 4, 2012

Selverti C-vitamiini seerum - aasta parim leid

Sel kevadel kingiti mulle sünnipäevaks Selverti C-vitamiini seerum. Mul polnud varem ei Selverti toodete ega ka seerumitega suuri kokkupuuteid olnud. Kuna mul oli seljataga ebameeldiv antibiootikumi kuur, mis oli mu näonahalt viimse jume viinud, siis otsustasin seda pikemalt mõtlemata proovida ja täna pean seda aasta parimaks leiuks.

Siinkohal kirjutan lahti, mida seerumid nahaga teevad, sest ma polnud nende täpse toimega kevadel veel isegi kursis. Seerumid sisaldavad kõrgemas konsentratsioonis nahka mõjutavaid aktiivaineid, olles tekstuurilt geeljad. Selleks, et saavutada maksimaalne soovitud efekt, soovitatakse valida sama firma seerum ja kreem, sest need tooted töötavad vastastikuses sünergias. Ma ise kasutasin seerumit ainult öösel ja kreemi ei lisanud.


Seerumid on mõeldud kasutamiseks kuuridena ajal, kui nahk vajab ekstra turgutust, normaliseerimist või kaitset. Nii nagu maskidegi, on seerumite valik väga rikkalik: niisutavad, toitvad, rasueritust normaliseerivad, vananemisvastased, trimmivad, sära andvad, rahustavad, hapnikuga rikastavad, valgendavad jne. Valitud seerum ja hoolduskreem ei pea alati olema samast tooteliinist. See tähendab, et võib kombineerida näiteks niisutavat seerumit ja kuiva naha kreemi või sära andvat seerumit ja vananemisvastast näokreemi.

Enim levinud seerumiformaat on 30 ml pumbaga klaaspudel ja seda kahel põhjusel: 30 ml on täpselt sobiv kogus ühe kuuri jaoks ning pumbaga pudel aitab efektiivselt vältida hapniku juurdepääsu hinnalisele tootele. Minu lemmik, C-vitamiini seerum on 50 ml pumbaga klaaspudelis.

Seerumite näol on sageli tegemist kosmeetikafirmade nii öelda au ja uhkusega, mille tootmisel kasutatakse kõrgtehnoloogilist tehnikat ja põhjalikke uuringuid. Väga palju nüüdisaja seerumeid on liposoompreparaadid, mis tähendab, et väärtuslikud aktiivained on peidetud nn transportijatesse. Need transportijad imenduvad nahka ja alles siis vabastavad aktiivained, mõjutades seeläbi intensiivsemalt meie rakkude toiminguid.
 
Hooldatud nahk ennekõike!

Selleks, et seerumid avaldaksid pakendil lubatud mõju, on vajalik korralik naha ettevalmistus. Kogu nahahoolduse tugisammas on õige ja regulaarne naha puhastamine, koorimine ja niisutamine. Nahahooldusest olen varem kirjutanud SIIN. Ülimalt oluline on teada, et hooldamata nahas tekitavad intensiivsed seerumid pigem ärritusi ja ebameeldivustunnet kui silmaga nähtavat efekti. Seega tuleb meeles pidada, et seerumid mõjuvad vaid õigesti hooldatud nahas. 

Nagu juba kirjutasin, siis seerumid on ideaalsed just siis, kui nahk vajab turgutust. Ja minu jaoks tähendab antibiootikumikuur tervele organismile korralikku hoopi. See väljendub nii enesetundes, juustes kui ka nahas. C-vitamiini seerum oli seega ideaalne kingitus nii halval ajal, kuid koos organismi üldise turgutamisega sain lõpuks reele tagasi. Huvitav on, et mitte ükski vistrik ei tülitanud mind seerumi kasutamise ajal ja veel mõnda aega pärast seda. 
 
C-vitamiin ise on asendamatu antioksüdant ja nahale fantastiline vitamiinipomm. Uurisin seerumite kohta ka oma kosmeetikult, kes toonitas üle, et seerumi kuuri tasub teha kindlasti ca kaks korda aastas, mitte rohkem. Ostsin endale sel nädalal uue Selverti seerumi ja kuna jäin just sellega väga rahule, siis ostsin täpselt sama toote. Hind on 64 EURi, kuid sellest saab kaua läbi ja kaks korda aastas see summa välja käia, ei ole tulemust arvestades kuigi suur väljaminek. Minu jaoks on Selverti C-vitamiini seerum aasta parim leid. Kui kellelgi on soovitada omast kogemusest häid seerumeid, siis jagage muljeid kindlasti kommentaariumis.


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig