Monday, July 30, 2012

Head isu! Mandlibesee vaarikatega

Viimased vaarikad on aiast korjatud ja küpsetasin selleks puhuks mandlibeseed. See on hea vaheldus tavalisele beseele ja küpsisepõhjadega tortidele.



Mida sul on vaja?

Mandlibesee:

175 g mandlilaaste
5 munavalget
 20 g suhkrut 
11 g võid
0,07 g jahu

Koogile vahele ja katteks:

8 dl vahukoor
2 dl tuhksuhkur
2 tl vaniljesuhkur
2 spl konjak 
vaarikaid

Kuumuta ahi 125 C. Vahusta munavalged ja pool suhkrut kohevaks vahuks. Lisa jahvatatud mandlid ja ülejäänud suhkur. Vala juurde sulatatud või ja sõelu sisse jahu. Sega ettevaatlikult ühtlaseks massiks. Aseta kolmele plaadile küpsetuspaberid. Vajaduse korral joonista paberile ette ümmargune 24 cm läbimõõduga ketas. Nii tulevad põhjad ühesuurused. Määri tainas lusikaga plaatidele. Pane kõik kolm plaati ahju ja küpseta 50 minutit (mina piilun aegajalt ahju ja võtsin koogi põhjad 10 minutit varem välja).
Põhi peab olema helepruun ja kuiv. Jahuta veidi ja eemalda paber. Ja väga oluline - pane põhjad restile kuivama, et need ei muutuks pehmeks.

Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor tugevaks vahuks, lisa tuhksuhkur, vanillisuhkur ja konjak. Aseta esimene põhi serveerimisalusele, määri peale kolmandik kreemist ja kata vaarikatega. Tee nii veel kaks kihti. Nagu sa pildilt näed, on minu koogil kaks kihti. Seda seepärast, et mandlibesee on ka niisama võrratu ja ühe kihi pistavad pereliikmed kohe nahka ...




Ära unusta, et Stellariumis loositakse igal nädalal välja uhkeid ilutooteid, salongi külastusi ja aksessuaare. Kuidas võita? Liitus Stellariumiga Facebookis SIIN.
SHARE:

2 comments

  1. JAHU KOGUS, KAS SEE ONGI SELLINE ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, jah, jahu läheb imevähe, sest see baseerub peamiselt munal, suhkrul ja purustatud mandlilaastudel. Pange kindlasti pärast valmimist restile, sest siis saate parima tulemuse. Kõike paremat, Stella

      Delete

Blogger Template Created by pipdig